Türk İhracatçıları Çin İle Dış Ticareti Dengelemeye Gitti
Türk İhracatçıları Çin İle Dış Ticareti Dengelemeye Gitti
31.01.24

Türk İhracatçıları Çin İle Dış Ticareti Dengelemeye Gitti

Çin’in yıllık 2,6 trilyon dolarlık ithalatından daha fazla pay almak isteyen, Türkiye ile Çin arasındaki dış ticareti dengelemek ve Çin’in gıda deposu olmak isteyen Türk ihracatçıları 2024 yılında Çin ile temaslarını yoğunlaştırmak için kolları sıvadı.

Çin almak için uzak değilse, satmak için uzak değil” mottosuyla hareket eden Türk ihracatçıları Çin’e ihracatımızı artırmak için 2024 yılının ilk hamlesini gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç’ın başkanlık ettiği 25 kişilik İş Heyeti, 29 Ocak – 1 Şubat 2024 tarihleri arasında Çinli mevkidaşlarıyla Türkiye’den Çin’e ihracatı artırmak için yoğun bir program sürdürüyor.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İş Bırakmaz’ın aralarında bulunduğu iş heyeti ilk ziyaretini Çin Gıda Maddeleri, Yerli Ürünler ve Hayvansal Yan Ürünler İthalat ve İhracat Ticaret Odası (CFNA)’na gerçekleştirdi.

CFNA Başkanı Cao Derong’un ev sahipliği yaptığı ziyarette konuşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, Türkiye’den Çin Halk Cumhuriyeti’ne kiraz ihracatının tekrar başlaması, kiraza ilave olarak narenciye, nar, üzüm, elma, incir, badem ve kivi ihracatının başlaması için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite, Kontrol, Denetim ve Karantina Genel İdaresi arasında görüşmelerin sürdüğü bilgisini paylaştı.