Turkish Cargo Küresel Hava Kargo Taşıyıcılığında Dördüncü Oldu
Turkish Cargo Küresel Hava Kargo Taşıyıcılığında Dördüncü Oldu
15.09.22

Turkish Cargo Küresel Hava Kargo Taşıyıcılığında Dördüncü Oldu

Turkish Cargo, uluslararası hava kargo bilgi sağlayıcısı "World Air Cargo Data"nın (WACD) haziran ayı verilerine göre dünyanın en iyi 20 hava kargo şirketi arasında dördüncü sırada yer aldı. WACD verileri hava kargo pazarının yüzde 6,9 daraldığını gösterirken, Turkish Cargo'nun pazar payı yüzde 4,8 olarak gerçekleşti. Turkish Cargo, bu başarısıyla WACD listesinde dördüncü sıraya yükseldi..

Doğu Avrupa pazarında, Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu'nun en büyük markalarını geride bırakarak birinci sıraya yükselen Turkish Cargo aynı zamanda dünyada her 5 hava kargodan birini taşıma başarısı gösterdi. Taşıyıcı, geçen yılın aynı dönemine göre satış tonaj bazında yüzde 18 büyüme gerçekleştirdiği Birleşik Arap Emirlikleri pazarında ikinci, Hindistan'da ise üçüncü sırada yer aldı.

Hayata geçirilen stratejilerle 2010 yılı sonrası hızlı bir büyüme sürecine giren Turkish Cargo, küresel hava kargo sektörünün zor zamanlardan geçtiği Kovid-19 salgını döneminde de pozitif ayrışarak yükselişini sürdürdü. Hava kargo markası, 2010 yılında IATA verilerine göre dünyada otuz üçüncü sırada yer alırken, 2017 yılında "WorldACD" verilerine göre yüzde 3,2 pazar payıyla onuncu, 2022 haziran ayı datalarına göre ise 4,8 pazar payıyla dördüncü sırada yer aldı.