Çin Menşeli Seramik Karolara Yönelik Anti-Damping Tedbirinin
Çin Menşeli Seramik Karolara Yönelik Anti-Damping Tedbirinin
14.10.24

Çin Menşeli Seramik Karolara Yönelik Anti-Damping Tedbirinin

İş ve Ticaretten sorumlu Devlet Bakanı, Ticaret Çözümleri Kurumu'nun Çin'den gelen seramik karolara yönelik anti-damping tedbirinin, ürünün Birleşik Krallık'ta üretilmeyen belirli büyük alt grupları hariç olmak üzere sürdürülmesi yönündeki tavsiyesini kabul etti. Bu tedbir AB sisteminden devralınanlar arasındaydı ve 12 yıldır yürürlükteydi. TRA, Birleşik Krallık'ın ihtiyaçlarına hala uygun olup olmadığını belirlemek için bir geçiş incelemesi yürütmüştür.

TRA, Nihai Tavsiye Kararında, yüzey alanı 3600 cm2 veya daha az olan ve hiçbir karo kenarı 600 mm'den uzun olmayan seramik karolar üzerindeki anti-damping önleminin beş yıl daha sürdürülmesini tavsiye etmiştir.

Bununla birlikte, en büyük yüzey alanı 3600 cm2'yi aşan veya kenarı 600 mm'den uzun olan karolarda önlemin kaldırılmasını tavsiye etmiştir. Bu durumlarda, söz konusu karoların yüzey alanında 3 mm'yi aşan diferansiyel bir kabartı varsa, önlem hala geçerli olacaktır.

Birleşik Krallık 2021 yılında 382 milyon sterlinin üzerinde seramik karo ithal etmiş olup, bu ithalatın %1,5'i Çin'den yapılmıştır. Çin'den Birleşik Krallık'a yapılan karo ithalatında halihazırda %14 ila %70 arasında değişen gümrük vergisi oranları uygulanmaktadır.