Çin’den AB’ye Anti-Sübvansiyon Tepkisi
Çin’den AB’ye Anti-Sübvansiyon Tepkisi
19.10.23

Çin’den AB’ye Anti-Sübvansiyon Tepkisi

Çin Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin Çin’in demir çelik işletmelerine karşı anti-sübvansiyon soruşturması başlatma planına kararlılıkla karşı çıktıklarını açıkladı. Edinilen bilgilere göre AB, bu ay ABD ile birlikte düzenleyeceği zirvede, Çin’in demir çelik işletmelerine karşı anti-sübvansiyon soruşturması başlatılacağını ilan edebilir. Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, bugün Beijing’de düzenlenen basın toplantısında konuyu değerlendirdi.

Sözcü, AB’nin uzun süredir demir çelik ithalatına çeşitli ticari kısıtlama tedbiri uyguladığına, birçok ülkenin demir çelik ürünlerine karşı 60’tan fazla anti-damping ve anti-sübvansiyon tedbiri hayata geçirdiğini ve bu tedbirlerin uluslararası toplumdan yoğun tepki çektiğini kaydetti.

Sözcü, AB’nin demir çelik piyasasının günümüzde küresel ticari korumacılığın en çok uygulandığı ve ürün fiyatının en yüksek olduğu piyasalardan biri olduğunu söyledi.

Sözcü, ticari yardım önlemlerini kötüye kullanmayı öngören tek taraflılık ve korumacılık girişimlerine kararlılıkla karşı çıktıklarına işaret ederek, AB’nin sonraki eylemlerini yakından takip edeceklerini açıkladı.