Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi
Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi
15.09.22

Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi

Devlet Gümrük Komitesi , Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi’nin (SCC) yakın gelecekte bir dijital web transit hizmeti başlatacağını duyurdu. Komiteye göre, bu platform gümrük idarelerinde beyan sürecinin verimliliğini artıracak ve ayrıca Azerbaycan’ın transit fırsatlarının genişletilmesine de katkıda bulunacaktır.

Komite, “Multimodal taşımacılığın basitleştirilmesi, Devlet Komitesi’nin ülkenin transit potansiyelini geliştirmeye yönelik eylemlerinin önemli bir parçasıdır. Bu bağlamda, gümrük belgelerinin işlenmesi basitleştirilmiştir.” dedi. “Bakü ve Hovsan limanlarında Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergahı boyunca konteynerli yük taşırken, Kazakistan ve Türkmenistan’dan yük taşımacılığında gümrük işlemlerinin hızlı geçişi sağlandı.”

Komite, web geçiş hizmetinin modern teknolojilere ve elektronik bilgi sistemlerine dayandığını belirtti.

“Giriş, gümrük idaresine gümrük bölgesinden transit geçişi amaçlanan mal ve araçlar hakkında gerekli bilgilerin ve transit gümrük beyannamesinin önceden verilmesini ve elektronik sistem üzerinden ödemeler yoluyla transit gümrük işlemlerinin hızlandırılmasını mümkün kılacaktır.