Tayvan’a Yumurta İhracatı İle İlgili
Tayvan’a Yumurta İhracatı İle İlgili
09.11.23

Tayvan’a Yumurta İhracatı İle İlgili

Dışişleri Bakanlığının yazısına atfen Ticaret Bakanlığından alınan yazıda, Tayvan’a yumurta ihracatı ile ilgili aşağıdaki hususlara yer verilmektedir.

• Tayvan, ‘İthal Gıdaların Sistematik Denetimine İlişkin Yönetmelik’ uyarınca, HS kodu 0407, 0408 ve 3502 kapsamındaki sofralık yumurta ürünleri için sistematik denetim uygulamaktadır. Yumurta ürünlerinin ithalat kayıtlarına sahip olan veya Tayvan ile daha önce anlaşma imzalamış olan ülkeler, ‘Gıda Güvenliği ve Sanitasyon Kanunu’nun 30. Maddesi uyarınca ‘Tayvan Gıda ve İlaç İdaresi (TFDA)’ne ithal gıda denetimi için başvuruda bulunabileceklerdir.

 • Tayvan'a sevk edilirken sofralık yumurta ürünlerine Türk resmi sağlık sertifikası iliştirilmesi ve Türkiye'den Tayvan'a sofralık yumurta ürünleri ithalatının devam etmesi amacıyla, 31 Aralık 2023 tarihinden önce 0407, 0408 ve 3502 HS kodu altındaki Türk yumurta ürünleri için TFDA’ya sistematik denetim başvurusunda bulunulması gerekmekte olup, TFDA bu yumurta ürünlerini parti bazında denetleyecektir.