Suudi Arabistan İthalatçı Beyan Formu
Suudi Arabistan İthalatçı Beyan Formu
06.07.23

Suudi Arabistan İthalatçı Beyan Formu

Suudi Arabistan Standartlar Örgütü (SASO) tarafından 8 Mayıs 2023 tarihinde, SASO onaylı uygunluk değerlendirme kuruluşlarına (UDK) iletilen bir sirküler ile; seramik karo (69072300) , bazı boya ve vernikler (32089090) ile halılar, kilimler ve halıfleks ürün gruplarında (57024210) yapılacak ithalat için Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanlığından (MIM) temin edilecek ?İthalatçı Beyanname Formu nun 10 Mayıs 2023 tarihinden itibaren ibrazının zorunlu olduğu bildirilmiştir.

Anılan belgenin temini için izlenmesi gereken yol; yerli üreticiler ya da ithalatçılar tarafından doldurulacak formların SFC@mim.gov.sa adresine e-posta yoluyla iletilmesi ve ardından bu formların MIM tarafından incelenerek aynı adres üzerinden yanıtlanması şekilde tarif edilmiştir.

Doldurulması talep edilen formun içeriğinde, ithalatçı ve ihracatçı firmaların künye ve iletişim bilgileri ile ürün menşe, GTP kodu ve miktar bilgileri gibi fatura ve konşimentolarda yer alan bilgiler olduğu görülmektedir.

Suudi Arabistan a ihracat yapmak isteyen değerli ihracatçılarımızın, yukarıda belirtilen hususları dikkate almalarını hassasiyetle istirham ederiz.

En iyi dileklerimizle,

Uluslararası İlişkiler ve Ticarette Teknik Engeller Dairesi Başkanlığı (DTÖ Türkiye TBT Bilgi, Bildirim ve Temas Merkezi)