Rusya Paralel İthalatı Sevdi
Rusya Paralel İthalatı Sevdi
15.09.22

Rusya Paralel İthalatı Sevdi

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov, mayıs ayında başlatılan ve belirli malların hak sahibinin izni olmaksızın ülkeye ithalatına olanak tanıyan paralel ithalat tedbirinin uzatılacağını duyurdu.

Petrozavodsk’ta gerçekleşen Kuzeybatı Federal Bölgesi ekonomik kalkınma toplantısında konuşan Reshetnikov, paralel ithalat serbestisinin uzatılacağını, aynı zamanda genişletileceğini de söylerken, “Bugüne kadar 37 krizle mücadele önlemi aldık ve bu önlemleri bir yıl uzatma kararını onayladık. Bunların arasında paralel ithalat serbestisi de yer alıyor. Rusya’ya tedariklerin ve ticaretin kolaylaştırılması bizim için çok önemli” diye konuştu.

Reshetnikov, süresi uzatılacak olan paralel ithalat serbestisinin yanında ayrıca ithal ürünlerin beyan prosedürü, sertifika ve gümrük prosedürlerine getirilen kolaylıkların da uzatılarak sürdürüleceğini ifade etti.

Temmuz ayı sonunda konuşan Reshetnikov, bu yılın mayıs ayı başlarında yürürlüğe giren paralel ithalat serbestisi kapsamında Rusya’ya gerçekleşen ithalat hacminin 4 milyar dolara ulaştığını söylemişti.