Pakistan Türkiye İle Ticaret Anlaşmasını Sağladı
Pakistan Türkiye İle Ticaret Anlaşmasını Sağladı
15.09.22

Pakistan Türkiye İle Ticaret Anlaşmasını Sağladı

Federal Kabine Perşembe günü Türkiye ile yakın zamanda üzerinde anlaşmaya varılan bir ticaret anlaşmasını onayladı ve önümüzdeki aylarda resmileştirilmesinin önünü açtı. Mal Ticareti Anlaşması, Başbakan Şahbaz Şerif’in Haziran ayında Ankara’ya yaptığı ziyaret sırasında ortaya çıkmıştı. Anlaşmaya göre Türkiye, Pakistan’a 123 malda anında sıfır sınıflandırma dahil olmak üzere 261 gümrük hattında imtiyaz sağlayacak. İslamabad ise Türkiye’ye 130 gümrük hattında taviz verecek. Bu ürünler arasında tarım, kimya, deri, plastik, kauçuk, mühendislik ve metalurji dahil sekiz ana sektörden ürünler yer alıyor.

Açıklamada, “Federal Bakanlar Kurulu, Ticaret Bakanlığı’nın tavsiyesi üzerine, Pakistan ile Türkiye arasında Mal Ticareti Anlaşması’nın imzalanmasını onayladı” denildi.

Anlaşmanın, iki ülkenin birbirlerinin hizmet ve yatırım sektörlerine daha iyi erişimini kolaylaştırma çabalarını destekleyeceğini ve ikili ticareti 5 milyar dolara çıkarma hedefine ulaşmalarına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Ankara ziyareti sırasında Şerif, Pakistan’ın Türkiye ile olan ticaretini “yetersiz” olarak nitelendirirken, Türkiye ile iki tarafın ikili ticareti mevcut 1,1 milyar dolardan önümüzdeki üç yıl içinde 5 milyar dolara çıkarma hedefi koyduğunu doğruladı.