Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ
Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ
04.10.23

Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden (TİM) alınan bir yazıda, kullanılmış veya yenileştirilmiş eşya ithalatına ilişkin usul ve esasların 31.12.2022 tarihli ve 32060 (3. mükerrer) sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 2023/9 sayılı Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ ile düzenlendiği bildirilmektedir.

Anılan yazıda devamla, İthalat Tebliğlerinin, İthalat Rejimi Kararı’nın 2’nci maddesine istinaden uluslararası yükümlülüklerimiz, kamu ve özel sektör kuruluşlarının maddelere ilişkin talepleri, gümrük giriş tarife cetvelinde yapılan değişiklikler gibi hususlar çerçevesinde her yıl yeniden düzenlenmekte olduğu ve Resmî Gazete’ de yayımlanmak suretiyle kullanıcıların hizmetine sunulduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 2024 yılına yönelik olarak, İthalat Rejimi hazırlık çalışmalarında söz konusu Tebliğin güncellenmesine ilişkin gündeme getirilmesi talep edilen değişiklik önerilerinin ve ilave edilebilecek diğer hususların ekte yer alan tablo formatında 3 Ekim 2023 Salı günü mesai bitimine kadar TİM’e iletilmek üzere tekstil@eib.org.tr adresine bildirilmesi beklenmektedir.