Kapitan Andreevo Sınır Kapısındaki Laboratuvarın Açılışı
Kapitan Andreevo Sınır Kapısındaki Laboratuvarın Açılışı
21.03.24

Kapitan Andreevo Sınır Kapısındaki Laboratuvarın Açılışı

Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda, bitkisel ve hayvansal ürün taşıyan TIR’ların numunelerinin Kapitan Andreevo Sınır Kapısında incelenmesine olanak sağlayacak laboratuvarların 29 Şubat 2024 tarihinde faaliyete başladığı bildirilmektedir.

Aynı yazıda devamla, anılan laboratuvarın özellikle yaş sebze ve meyve nakliyecilerinin sınırda bekleme sürelerini azaltacağı, ihracatçıların maliyetlerini düşürerek rekabet güçlerini arttıracağı ve sınır kapılarında daha fazla yük aracı işleminin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağı ifade edilmektedir.

Diğer taraftan, anılan laboratuvarda günlük 30-40 numunenin işlenebildiği, numunelerin ürünlere bağlı olmakla birlikte 3-8 saat arasında analiz edildiği, cihazların yeni olması sebebiyle Mart ayının sonu itibarıyla optimal kapasiteye ulaşılmasının beklendiği ve optimal kapasitenin ise günlük yaklaşık 80 numunenin analiz edilmesinin beklendiği belirtilmektedir. İlave bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliği (sofya@ticaret.gov.tr) ile temasa geçilebileceği belirtilmektedir.