Kanada / Anti-Damping Ve Telafi Edici Vergi Önlemleri
Kanada / Anti-Damping Ve Telafi Edici Vergi Önlemleri
03.02.23

Kanada / Anti-Damping Ve Telafi Edici Vergi Önlemleri

Kanada tarafından ülkemiz menşeli “Korozyona Dayanıklı Çelik Ürünler” ithalatına karşı anti-damping ve telafi edici vergi önlemleri uygulanmaktadır.

Kanada Sınır Hizmetleri İdaresi (CBSA) tarafından yayımlanan bildirime göre, mezkûr önlemlere tabi firmalara yönelik olarak normal değer ve ihraç fiyatları ile sübvansiyon miktarlarının 1 Aralık 2021 – 30 Kasım 2022 dönemine ilişkin güncellenmesini teminen bir gözden geçirme soruşturması (re-investigation) başlatıldığı belirtilmektedir.

Söz konusu bildirimlerde, bahse konu firmaların iş birliğine gitmek istemesi halinde CBSA tarafından yayımlanan soru formlarını eksiksiz bir şekilde doldurması ve verilen bilgileri doğrulamaya hazır olması gerektiği ifade edilmektedir. 

Öte yandan, CBSA ile yapılan görüşme sonucunda, söz konusu gözden geçirmede aynı zamanda “yeni ihracatçı” gözden geçirmesi de yapılabileceği ve gelecekte Kanada’ya önleme tabi ürün ihracatı yapmayı düşünen firmaların da soru formu yanıtlayabileceği ve kendilerine bireysel marj hesaplanmasını talep edebileceği ifade edilmiştir.