İran Özbekistan Ticaret Hacmi %103 Arttı
İran Özbekistan Ticaret Hacmi %103 Arttı
15.09.22

İran Özbekistan Ticaret Hacmi %103 Arttı

İran İslam Cumhuriyeti Gümrük Örgütü sözcüsü, Trend raporlarına atıfta bulunarak, geçen yıl İran ile Özbekistan arasında 517 milyon dolar değerinde 776.137 ton petrol dışı ürünün değiş tokuş edildiğini, bu da bir önceki yıla göre yüzde 103’lük bir artış olduğunu söyledi.

Ruhollah Latifi Salı günü yaptığı açıklamada, meclis başkanının Özbekistan ziyaretine denk gelen dönemde İran’ın Özbekistan’a yaptığı ihracattaki payının yıllık yüzde 146 artışla 402 milyon 402 milyon dolar değerinde 714.491 ton olduğunu söyledi.

Özbekistan’ın İran’a ihracatının hacmiyle ilgili olarak, İran’ın Özbekistan’dan geçen yılın aynı dönemine göre %26 daha fazla olan 115 milyon dolar değerinde 62.000 ton mal ithal ettiğini söyledi.

Latifi, İran’dan Özbekistan’a ihraç edilen malların ağırlıklı olarak süt ürünleri, deterjanlar, tarım ürünleri, inşaat malzemeleri, katran, endüstriyel yağlar, mineral ürünler, kimyasal ve petrokimya ürünleri, sıhhi tesisat, petrol rafinerisi ürünleri, boru ve profiller, ev aletleri, tekstil ürünleri olduğunu söyledi. , paspaslar, donanım, endüstriyel makine ve mobilya.

Ayrıca Özbekistan, İran’dan başta arpa olmak üzere çeşitli iplikler, ipek, yenilebilir tohumlar ve kaolin ithal etmektedir.