İpsala Gümrük Müdürlüğü Sahası İçerisindeki Uygulamalar
İpsala Gümrük Müdürlüğü Sahası İçerisindeki Uygulamalar
02.11.23

İpsala Gümrük Müdürlüğü Sahası İçerisindeki Uygulamalar

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü İpsala Gümrük Müdürlüğü tarafından UND Derneğine iletilen bilgilendirmeye istinaden; İpsala Gümrük Müdürlüğü sahası içerisindeki bazı uygulamalarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenlenen 2023/49 sayılı Müdürlük Emrinde bazı hususların farklı uygulanmaya başlandığı yönünde şikâyet ve sızlanmalar meydana geldiği görülmüştür.

Yine son zamanlarda gümrük sahasında ve Tır parkında aşırı bir yoğunluk yaşandığı tespit edilmiştir. Söz konusu durum ile ilgili olarak; Kipi Gümrük İdaresi ile temaslarda bulunulmuş olup alınan bilgilerde; veteriner kontrolüne tabi ürünlerin her gün saat 16.00'a kadar yapıldığı, zirai kontrole tabi ürünlerin ise Cumartesi günleri yapılmadığı, Pazartesi ve Cuma günleri saat 16.00'a kadar yapıldığı diğer günler ise her gün saat 13.00'a kadar yapıldığı bilgisi alınmış olup belirlenen zaman dilimi dışında gelen araçların beklediği bu durumun da zaman zaman iş akışını olumsuz etkilediği belirtilmiştir.

Bu nedenle taze/soğutulmuş balık, midye ve canlı hayvan niteliğinde eşya taşıyan araçlara sadece saat: 06.00 ile 15.30 arasında geçiş üstünlüğü verileceği, Bununla birlikte çilek, canlı bitki, yeşillik, incir ve kiraz cinsi eşyalar için Pazartesi ve Cuma günleri sabah saat: 06.00 ile 15.30 arası; Pazar, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri ise saat: 06.00 ile 12.30 arası öncelik verilecek olup Cumartesi günleri öncelik verilmeyecektir. Tüm bunların dışında yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı eşya taşıyan araçlara öncelik verilmeye devam edilecektir.

Diğer taraftan ismen belirtilmese de raf ömrü çok kısa olan bir ihracat ürünü geldiği zaman ise Müdürlükte görevli Nöbetçi Müdür Yardımcısı ile iletişime geçilerek alınacak bilgiye göre iş akışının sağlanması hususunda ilerleme sağlanacaktır.