Hırvatistan’da ÖTV İadesi
Hırvatistan’da ÖTV İadesi
23.11.22

Hırvatistan’da ÖTV İadesi

T.C. Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından "Hırvatistan'da ÖTV İadesi" konulu bir duyuru yapılmıştır. Yapılan duyuruda T.C. Ticaret Bakanlığı Zagreb Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nden alınan yazıda Türkiye'deki ticari işletmelerin, Hırvatistan Cumhuriyeti'nde gayri nakdi ödeme yöntemi ile satın aldıkları yakıt için ödedikleri ÖTV'nin bir kısmını Özel Tüketim Vergileri Kanunu'nun 105. maddesi uyarınca geri alabileceklerinin aktarıldığı belirtilmiştir.

Yazıda ayrıca ÖTV iadesinden yararlanmak için hak sahiplerinin siciline kayıt yapılması gerektiği, ÖTV'nin iadesi için ilk başvuru yapıldığında, hak lehtarının yetkili gümrük idaresince hak sahipleri siciline kaydedildiği, daha sonra ticari eşya ve yolcu taşımacılığında yakıt için ödenen ÖTV'nin bir kısmının iadesi talebi üzerine işlem gerçekleştirildiği ifade edilmiştir.

Bu kapsamda eşya taşımacılığı ve yolcu taşımacılığında ödenen ÖTV'nin bir kısmının iade tutarına ilişkin bilgilere https://carina.gov.hr/featured/excise-duty-refund-for-commercial-transport-of-goods-and-passengers-6744/6744 bağlantısından ulaşılabileceği, ayrıca hak sahiplerinin ÖTV iadesi başvurularını ekleriyle birlikte duyuruda belirtilen adreslere elden teslim etmelerinin veya posta yoluyla göndermelerinin mümkün olduğu iletilmiştir.

 

İlgili Bağlantılar: