Gıda Ürünleri Taşıyan En Büyük Gemi Kervanı Ukrayna'dan Ayrıldı
Gıda Ürünleri Taşıyan En Büyük Gemi Kervanı Ukrayna'dan Ayrıldı
15.09.22

Gıda Ürünleri Taşıyan En Büyük Gemi Kervanı Ukrayna'dan Ayrıldı

Toplam 13 gemi 4 Eylül’de Odessa, Çernomorsk ve Pivdenniy limanlarından ayrıldı. Altyapı Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, “tahıl koridorunun” başlangıcından bu yana en büyük gemi kervanıdır denildi. Özellikle Pivdenniy limanından altı, Çernomorsk’tan beş ve Odessa’dan iki gemi hareket etmiştir. Toplamda 13 gemide 282.500 ton Ukrayna tarım ürünü bulunmakta ve bu ürünler dünyanın sekiz ülkesine gönderilmektedir.

Gemilerin Karadeniz üzerinden Odessa bölgesi limanlarına geçişine ilişkin anlaşmaya taraf olan Türkiye’nin Milli Savunma Bakanlığı’nın daha önce 12 geminin yola çıktığını bildirdiğini de belirtmek gerekir.

“Ukrayna limanlarındaki tahıl sevkiyatı İstanbul’daki Ortak Koordinasyon Merkezi’nin kontrolü altında devam ediyor. Bu sabah itibariyle tahıl yüklü 12 gemi daha Ukrayna limanlarından ayrıldı” denildi.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı’na göre, tarım ürünlerinin güvenli bir şekilde taşınmasına ilişkin girişimin uygulanması sırasında 86 gemi Ukrayna limanlarından dünyanın 19 ülkesindeki varış noktalarına doğru yola çıktı. Gemilerinde 2 milyon ton tarım ürünü bulunmaktadır.