Filipinler’de Motorlu Kara Taşıtları İthalatında Etiketleme Şartları
Filipinler’de Motorlu Kara Taşıtları İthalatında Etiketleme Şartları
31.07.23

Filipinler’de Motorlu Kara Taşıtları İthalatında Etiketleme Şartları

Filipinler'de Motorlu Kara Taşıtları İthalatında Yakıt Ekonomisi Etiketleme Şartları Değiştirildi.

Motorlu kara taşıtlarının Filipinler'e ithalatı, üretimi, dağıtımı, distribütörlüğü ve aracılığı faaliyetlerine ilişkin olarak "Yakıt Ekonomisi Performans Skoru (FEPR)" bildirim zorunluluğu Filipin Enerji Bakanlığı (DOE) tarafından yayımlanan DC 2023-05-0016 no.lu genelge ile getirilmiş ve uygulama usul ve esasları belirlenmiş olup, ilgili kurum tarafından ayrıca "Filipin Kara Taşıtları Yakıt Ekonomisi Etiketleme Programı" adı altında DC 2023-05-0017 no.lu genelge ile DC 2023-05-0016 no.lu genelge konusu yakıt ekonomisi performans skorunun belirlenmesine ilişkin esaslar yayımlanmıştır.

Buna göre, L1-L7 arası sınıflandırmada yer alan motosikletlerin, M1-M3 sınıflandırması arasında yer alan otomobillerin, N1-N3 sınırlandırması arasında yer alan kamyon-kamyonetlerin, O1-O4 arasında yer alan treyler araçların ithalatında genelge eki Annex-B'de yer alan yakıt ekonomisi etiket tiplerinin bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

İlgili mevzuatlar 23.05.2023 tarihinde yayımlanmış olup, ilgili yayım şartlarını sağlayan duyurudan itibaren 15 gün içerisinde yürürlüğe girecektir.

Filipinler'e ihracat yapmak isteyen değerli ihracatçılarımızın, yukarıda belirtilen hususları dikkate almalarını önemle rica ederiz.

Uluslararası İlişkiler ve Ticarette Teknik Engeller Dairesi Başkanlığı (DTÖ Türkiye TBT Bilgi, Bildirim ve Temas Merkezi)