Çin 10 Yılda 4 Trilyon Dolarlık Hizmet İthalatına İmza Attı
Çin 10 Yılda 4 Trilyon Dolarlık Hizmet İthalatına İmza Attı
15.09.22

Çin 10 Yılda 4 Trilyon Dolarlık Hizmet İthalatına İmza Attı

Çin Dışişleri Bakanlığı, 2022 Çin Uluslararası Hizmet Ticareti Fuarı’nın (CIFTIS) Çin’in dışa açılması için önemli bir gösterge olduğunu açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, başkent Beijing’de düzenlenen CIFTIS’i değerlendirdi.

Sözcü Mao Ning, dünyanın en güçlü 500 çok uluslu şirketinden 446’sının ve 71 ülkeden temsilcilerin CIFTIS’e katıldığına işaret ederek, fuarın Çin’in yüksek seviyeli dışa açılması için önemli bir gösterge olduğunu kaydetti.

Çin’in son 10 yılda gerçekleştirdiği hizmet ithalatının 4 trilyon doları bulduğuna dikkat çeken Mao Ning, 200 ülkenin Çin’in hizmet ticareti ortağı olduğunu vurguladı. CIFTIS’in bugün sona erdiğini, Çin’in yüksek seviyeli dışa açılma eğiliminin ise değişmeyeceğini belirten sözcü, Çin’in küresel ticaret işbirliğini hızlandırmaya, diğer ülkelerle birlikte gerçek anlamda çok taraflılığı korumaya, her ülkeye yararlı ve kapsayıcı olan, işbirliği ve çifte kazanca dayalı açık hizmet ekonomisini geliştirmeye, dünya ekonomisine dinamizm katmaya hazır olduğunu söyledi.