Azerbaycan ile Basitleştirilmiş Gümrük Hattı
Azerbaycan ile Basitleştirilmiş Gümrük Hattı
15.09.22

Azerbaycan ile Basitleştirilmiş Gümrük Hattı

Ticaret Bakanı Muş, basitleştirilmiş gümrük hattının hayata geçirilmesinde Azerbaycan ile son aşamaya gelindiğini belirterek, Teknik altyapı çalışmalarına başladık. Özbekistan ile de basitleştirilmiş gümrük hattı kurulmasını arzu ediyoruz. dedi.

Azerbaycan ve Özbekistan ile imzalanan tercihli ticaret anlaşmalarının bu potansiyelin hayata geçirilmesine verilen önemi gösterdiğini dile getiren Muş, "İnanıyorum ki bu anlaşmaların kapsamının ileride genişletilmesiyle ticari ilişkilerimizde yeni döneme girilecektir. Ayrıca, gümrüklerde bürokrasiyi azaltacak adımların atılması ülkelerimiz arasındaki ticareti kolaylaştıracak ve ticaret hacmindeki artışa olumlu katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ülkeler arasında "basitleştirilmiş gümrük hattı" kurulmasını önemsediklerini belirten Muş, şöyle devam etti:

"Azerbaycan ile basitleştirilmiş gümrük hattının hayata geçirilmesinde son aşamaya geldik. Pilot uygulama başlatılması yönündeki teknik altyapı çalışmalarına başladık. Özbekistan ile de basitleştirilmiş gümrük hattı kurulmasını arzu ediyoruz. Öte yandan, ticaretin ayrılmaz bir parçası olan taşımacılık alanında atılacak adımların değerlendirilmesi kapsamında bu toplantı vesilesiyle ulaştırma bakanlarımız ile bir araya gelinmesi önemlidir. Azerbaycan ve Özbekistan, ülkemizin Orta Asya'ya ticaretinde önemli bir rol oynarken, Türkiye de Azerbaycan ve Özbekistan'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ile ticaretinde köprü görevi üstlenmektedir."