Atık İthalatına Sıkı Denetim
Atık İthalatına Sıkı Denetim
15.09.22

Atık İthalatına Sıkı Denetim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından atık ithalatına sıkı denetim. İthal edilen geri dönüştürülebilir hurda metal ile atık plastik, kağıt ve cam, 17 şehirdeki 27 gümrük bölgesinde denetlendikten sonra yurda sokuluyor.

Dünya üzerindeki kaynakların azalması, tedarik zincirinin bozulması ve çevre konusundaki artan bilinçlenme gibi nedenlerle geri dönüştürülmüş ürün ve bu sektöre olan ilgi her geçen gün artıyor.

Geri dönüşüm sektörü Türkiye'de de giderek büyürken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı getirdiği düzenlemelerle geri dönüştürülebilir atık alanındaki sorunları büyük oranda ortadan kaldırdı.

Düzenleme sonrası sektöre çekidüzen gelirken Bakanlığa bağlı ekipler de kamuoyunda hassasiyetin en fazla olduğu plastik atıklarla ilgili ithal edilen ürünlere ve bunları işleyen firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor.

Bakanlık ve il müdürlüğü ekiplerinin yurt dışından Ambarlı Limanı'na konteynerlerle getirilen atıklara yönelik denetimleri, AA ekibi tarafından takip edildi.