ABD Gümrüğü Yasadışı Tekstil İthalatına Karşı Yürüttüğü Yaptırımlar
ABD Gümrüğü Yasadışı Tekstil İthalatına Karşı Yürüttüğü Yaptırımlar
14.11.23

ABD Gümrüğü Yasadışı Tekstil İthalatına Karşı Yürüttüğü Yaptırımlar

ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) geçtiğimiz günlerde 2023 mali yılı tekstil uygulama istatistiklerini yayınladı. Veriler, ABD ticaret anlaşmalarıyla ilgili olanlar da dahil olmak üzere ABD ticaret yasalarını atlatmaya çalışan yasadışı tekstil ithalatına karşı güçlü uygulama çabalarını yansıtmaktadır.

2023 mali yılında CBP, 129 milyon dolardan fazla değere sahip 5.000'den fazla tekstil sevkiyatına el koydu, yaklaşık 19,3 milyon dolar ticari dolandırıcılık cezası verdi ve CBP'ye borçlu olunan 2 milyon dolardan fazla ek vergiyi tespit eden denetimler gerçekleştirdi.

Ayrıca CBP, 323 sevkiyat üzerinde laboratuvar analizi gerçekleştirmiş ve bunların %42'sinin ABD'ye ulaştığında yanlış beyan edildiği veya yanlış tanımlandığı tespit edilmiştir.

CBP ayrıca, menşei doğrulamak ve ithalatta talep edilen tercihli vergi muamelesine uygunluğu sağlamak için Amerika Birleşik Devletleri'ne tekstil ve konfeksiyon ihraç eden fabrikalara uluslararası doğrulama ziyaretleri gerçekleştirmektedir.

2023 mali yılında CBP, Tekstil Üretimi Doğrulama Ekibi programı aracılığıyla 57 fabrika doğrulama ziyareti gerçekleştirmiş ve bunun sonucunda yaklaşık 340.000 dolar vergi geri kazanılmış ve potansiyel ek yaptırım eylemleri gerçekleştirilmiştir.