AB, Rusya'ya İthalatı Yasaklanan Malların Listesini Yayınladı
AB, Rusya'ya İthalatı Yasaklanan Malların Listesini Yayınladı
04.03.24

AB, Rusya'ya İthalatı Yasaklanan Malların Listesini Yayınladı

Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen Rusya'ya yönelik 13'üncü yaptırım paketi, mal ve teknoloji ticaretine kısıtlamalar getiriyor ve bunların listesi 70'ten fazla maddeden oluşuyor.

Listede özellikle yarı iletken cihazlar, elektronik devreler, bazı ekipman türleri, makineler ve baskılı devreler, uzaktan kumandalar, konsollar, paneller, bilgisayarlı sayısal kontrol (CNC) ekipmanı, kameralar, sensörler, optik aletler (teleskopik nişangahlar, periskoplar) termometreler, pirometreler ve termostatlar gibi mallar yer almaktadır.

Rusya'ya DC motorlar ve jeneratörler, transformatörler, belirli tipteki kapasitörler, dirençler, röleler, inşaat aletleri ve makineleri, perkloratlar, bromatlar ve perbromatlar, iyodatlar, periyodatlar ve selüloz tedariki de yasaklandı.

Yaptırımlar arasında kablolu veya kablosuz ağlarda iletişim için cihazlar, hücresel ağlar ve diğer kablosuz ağlar için telefonlar, radyo navigasyon ekipmanı da dahil olmak üzere elektronik cihazlar ve modüller, ses, görüntü veya diğer verileri almak, dönüştürmek, iletmek veya yeniden oluşturmak için bilgisayar ve makine birimleri ve havacılık veya uzay navigasyonuna yönelik alet ve cihazlar da yer alıyor.

Rusya'ya kimyasallar, alaşımlar, metaller, kompozitler ve diğer malzemeler, makine parçaları ve bileşenleri ile bazı rulman türlerinin tedariki de yasaklandı.